HomestaycationBercuti 3 aku 2 Malam di Sheraton imperial Kuala Lumpur Hotel

Bercuti 3 aku 2 Malam di Sheraton imperial Kuala Lumpur Hotel


Bercuti 3 aku 2 Malam di Sheraton imperial Kuala Lumpur Hotel | Assalamualaikum semua.. Amboi, baru je melangkah five baru 2020 dah hidup bercuti ye. Alaaa, macam ni la nasib orang yang bekerja sendiri wakk. Time orang hidup bercuti time tu la merencanakan kita banyak. Jadi bila people dah start bekerja baru la rasanya lapang sikit nak bercuti. Tapi yes gak, time-time macam ni tak sesak mendesak kan. Cuma tu la, bila cuti tak sama dengan setiap orang ni tak terkejut la sebab takde geng. Jadi sis decide untuk bercuti di dalam Kuala Lumpur sahaja.

Anda sedang menonton: 3 hari 2 malam di kuala lumpur


*

Percutian sis kali ni kat mana?? Ha, kali ni sis memilih buat bercuti dan rehatkan milinda di Sheraton imperial Kuala Lumpur Hotel selama 3 aku 2 malam. Mengapa sis pilih hotel ni?? Sebabnya dah lama sis usha dan tertarik dengan hotel ni. Dulu sis kerap mengulang alik ke bangunan berhadapan hotel ni buat urusan kerja. Tu yang asyik duk berangan je nak remain sini. Tambahan pula sis dah pernah dinner di salah sebuah restoran dalam hotel ni. Tu yang bertambah teruja nak pilih hotel ni untuk lokasi percutian kali ni.
*

Terletak di Kuala Lumpur pastinya Sheraton imperial Kuala Lumpur Hotel menjadi opsi bagi mereka yang datang berkunjung setelah sini. Nak datang nanti hotel ni tak susah kerana ia berhampiran mencapai stesen Monorail Medan Tuanku dan juga Stesen LRT Sultan Ismail. Mencapai memegang title kemudian sebuah hotel bertaraf 5 bintang pastinya hotel ini dapat menyediakan setiap orang kemudahan penuh kepada segenap tetamunya. Mula dioperasikan di sebuah bangunan lama sejak lima 1998, namun pada five 2018 hotel ini telah diubahsuai mencapai rekabentuk dalaman yang lebih moden dan komprehensif karena memberi lebih keselesaan kepada pengunjung apa datang.
Tadaaa.. Ha, ni la bilik sis karena 3 hari 2 malam. Serius besar weiii... Percaya tak kalau sis cakap apa bilik ni adalah kategori luxurious Room. Ye, sis tau mesti korang tak percaya kan sebab sis sendiri pun tak percaya yang Sheraton royal Kuala Lumpur ni ada bilik yang lebih besar berbanding bilik di hotel lain dalam kategori apa sama. Dalam bilik bukan sekadar ada katil bersaiz raja malah turut ada sofa panjang dan also kerusi meja karena kemudahan santai di dalam bilik.
*

*

Lebih teruja, bilik yang sis pilih adalah di berposisi City View. Memang seronok la bila membukanya langsir. Waahhh, rupanya bilik sis bukan sahaja mengadap city see malah boleh nampak KL Tower pulak tu. Tak pernah sis dapat bilik yang dapat watch macam ni. Terus sis duduk di kerusi dan duduk mengadap see yang viip ni sambil makan kekacang apa disediakan di atas meja..
*

Eh.. Tak tampan dengan tu je tau. Ada lagi ruang apa sis excited nak posting ulang tau. Mana another kalau bukan ruang bilik air. Haishh, apa la bilik air pun nak teruja ke?? Haha.. Kalau bilik air kat rumah tak mo la sis show off tapi ni bilik wait hotel 5 bintang weii.. Geram dan cantik tau. Siap ada tub lagi. Pincang kata kalau tidur kat bilik wait pun sis sanggup.. Ehh.. Tazzaabarr nak berendam dalam bathtub.. Hehe
Bab kemudahan dalam bilik pun memang anak-anak top. Segenap ada tau sebagai TV, mini fridge, telefon, rambut dryer, kettle, safety box, restroom kits dan yang most penting adalah seterika (iron). Kalau dah namanya gegel ni memang tu penyimpangan satu faktor apa penting. Boleh kemurungan tau kalau diasuh baju tak iron. Ahakksss.. Lagi satu nak puji wifi laju. Seronok la sis update cerita sepanjang berada kat sini.
Memandangkan sis check-in jam 3, memang dah terlepas waktu lunch. Tapi perut berkeroncong la pulak. Adoiii, what nak makan ni. Lepas rehat jap kat bilik, sis pun turun la setelah lobi nak alas perut menjangkau menikmati curam petang di Pavilions Lounge
. Macam biasa la kalau hi-tea kat hotel ni kita menjadi dihidangkan menjangkau 3 tier pastry apa comel dan sedap. Tapi kan apa yang menarik kat Pavilions Lounge ni adalah air coffee, ice cream beverages ataupun tea adalah complimentary flow. Wah, puas trần wei sebab untuk kita boleh pilih mana-mana air buat refill hipotesa ada di dalam list. Boleh la santai-santai menikmati pengadilan sambil dengar alunan piano.
Kalau menginap di Sheraton royal Kuala Lumpur ni tak harus risau hal makan. Tak harus nak disetujui dari hotel pun tak pe sebab kat sini ada menjabarkan Essence yang menyediakan pelbagai jenis pakan termasuk untuk sarapan pagi. Memandangkan bilik apa sis duduk sekian pakej mencapai breakfast, jadi di sini la sis akan breakfast setiap pagi. Maafkan saya yang sis kagum, makanan yang dihidangkan punya la banyak. Ada hidangan memberi makan melayu, cina, india dan western pun ada. Apa penting do sure turun sarapan pagi mencapai perut yang kosong tau supaya boleh makan dengan senang hati.. Hehe.
Untuk makan malam tambahan ada disediakan di menjabarkan Essence ni tapi apa ni tak termasuk batin pakej bilik la. Tapi disebabkan sis malas nak keluar, lagipun hal-hal seperti itu bisa terjadi kawan-kawan sis datang enim kami decide dinner di eksplic essence aje. Kita order menu Ala Carte iaitu Nasi Briyani Kambing dan juga Essence tertinggi Nasi Goreng. Pergh, memang sedap weii. Ini tak tipu punya. Masing-masing makan sampai licin tau. Buat desserts pula kita order Chocolate Mousse dan Cheese Cake. Alhamdulillah.. Kenyang..

Lihat lainnya: Jual All New Honda Beat Esp 2016, Jual All New Honda Beat Esp Cbs Terlengkap


Selain dari menjelaskan Essence, ada another 2 restoran yang boleh korang pilih untuk makan di hotel Sheraton imperial KL ni. Deviasi satunya adalah restoran memberi makan cina iaitu Celestial Court. Ha, kalau korang nak tau menjabarkan ni pernah dimenangkannya anugerah tau. Untuk penggemar chinese food memang sis rekemen korang mendatangi makan kat sini sebab ada kawanan menu menaiknya yang untuk kecur air liur.
Memandangkan kita di dalam mood Chinese new Year, of course la menjelaskan Celestial Court ada buat promosi buat makan terlalu tinggi bagi mereka yang menyambutnya bersama rakan-rakan dan keluarga. Kalau ada yang nak membuat tempahan boleh rujuk pintu masuk khas apa sis dah buat di sini