Ada rakyat jenis apa susah nak turun berat badan, ada setiap orang senang je nak dibawah berat badan. Semua dah buat, senaman dah, diet pon dah, decoding pun dah, ada tu sampai bisa seksa diri tak makan nasi berbulan-bulan malah bertahun pun ada. Please girls, jangan dera self hanya karena cantik ya. Sara faham, penuh sesak sebenar nya feminin diluar sana apa mahukan bentuk badan yang vip segera. Kalau boleh di dalam masa satu ke dua hari terus nampak kesan. Aiyoo, kena fikir tambahan kesihatan di masa hadapan dik oii. Produk-produk ringkasan walaupun ada pengesahan KKM tapi kesannya di dalam badan kita noel tau.

Anda sedang menonton: Berapa liter air sehari untuk kurus

So, Sara ingin kongsikan satu petua dengan demikian Sara sendiri sedang amalkan menampakkan iaitu turunkan memuat badan dengan hanya minum air kosong sahaja. Air berongga jer , güns dan senang nak dapat. Percaya ataukah tak, sebenar berutang air kosong sangat penting batin proses karena menurunkan memuat badan. Sebenar nya dengan mengamalkan meningkatkan air kosong yang banyak setiap hari, kita dapat mengurangkan memuat badan menjangkau mudah tidak punya perlukan bantuan supplement atau sebarang pembedahan.

Tapi dahulu tu, buat lose weight, jom kita belajar apa itu nutrisi, kalori, healthy and balanced meal dan curam air secara konsisten.Sebelum ni apa kita untuk mengetahui matematik je kan yang ada formula, nak kurus pun ada formula jugak tau. So, apa formula tu ?

*
www.oksavingmoney.com

Atau dalam gambaran lainnya mudah, rujuk lukisan dibawah

*


Sebelum kita ketahui bagaimana berat badan kita boleh turun, enim kita tahu dulu bagaimana bobot badan kita boleh naik secara mendadak.

So awak dah faham bagaimana bobot badan boleh naik dan bobot badan boleh turun? Jika untuk kita kurang curam air kosong, makanan apa kita makan menyertainya mempunyai sejumlah kalori apa besar (bergantung pada what yang itupenggunaan makan) dan ia menyerap dulu lemak secara secara bertahap sehinggakan diatas suatu hari bila pakai baju, kita rasanya sendat dan ketat bila pakai baju kurung. Masa itulah kita akan untuk mengetahui bahawa kita telah gemuk dan berat badan itupenggunaan telah naik dengan crowd tanpa kita sedari. Acibe kita lebih requires air dalam badan daripada papan kerana dalam sistem berbadan kita 70% adalah terdiri daripada waiting sahaja. Jika itupenggunaan kurang pengayaan air berongga maka kita become terhidrasi (kering) maka atas sebab itulah ada simptom kulit kering, lemah badan (tak bermaya) sebab kurangnya oksigen di dalam badan. Di dalam air mengandungi H2O iaitu kontak oksigen apa membekalkan itupenggunaan oksigen untuk bernafas dan seterusnya membantu sistem berbadan kita di dalam menjalankan prosesnya menjangkau lancar. Ada segelintir di antara kita merasakan makan akun itu adalah harus daripada minum air, mungkin ada tambahan yang otoritas “kalau tak makan,lapar la”, ya itu betul. Kalau tak makan itupenggunaan memang rasa lapar tetapi apakah makanan apa kita berikan kepada perut kita? Adakah ia merupakan “healty meal” atau noël ?

PETUA TURUNKAN berat BADAN mencapai AIR KOSONG

Okey, sebelum tu jom kita belajar pengiraan air yang perlu diminum dalam sehari

1) Jumlah wait kosong yang perlu diminum sehari dalam

Unit ml = (40 X bobot badan di dalam kg) + 500 ml

Contoh pengiraan:

Berat badan Sara ialah 75kg.

(40 X 75)+ 500 = 3500 ml

Sara harus minum air sekurang-kurangnya 3500 ml atau 3.5 liter air berongga sehari karena menyeimbangkan berat badan.

2) Minum ekstra air kosong terlalu banyak ganda dari waiting berperisa apa diminum.

Contoh:Sara pengayaan segelas air teh tarik di kedai mamak. Jadi Sara perlu minum tambahan segelas air kosong untuk menyeimbangkan memuat badan.

Lihat lainnya: Beasiswa S2 Dalam Negeri 2015 Untuk Umum, Beasiswa Reguler 2019

Sebenarnya tak susah buat minum waiting kosong yang banyak. Kita perlu minum air kosong sedikit demi sedikit dengan kerap. Contohnya minum segelas wait setiap setengah jam. Untuk memudahkan sukatan, boleh guna botol mineral kecil 500ml untuk sukatan. Jika dari mereka perlu curam 3500 ml, their perlu meningkatkan sebanyak sukatan 7 botol mineral kecil.

APA thừa MINUM air KOSONG 1) Kurang rasa lapar, sekaligus selera makan menjadi berkurang.2) Buah pinggang dapat bekalan air apa cukup buat memproses pembakaran gumpalan lemak.3) memperbaiki masalah sembelit dan buasir.4) curam kesuburan5) Melancarkan aset pencernaan6) Melambatkan mengolahnya pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser7) Perawatan kecantikan, kecantikan – Kulit noel kering ataukah berkedut8) sikap lebih segar dan sihat

So mana lebih baik buat anda ?Minum air lubang banyak, ulang alik setelah tandas VS meningkatkan air manis banyak, mengulang alik usai hospital ?