berita adalah penyimpangan satu bentuk insula terbaru atau bisa tambahan informasi mengenai suatu bab yang đang terjadi sekitar kita. News biasanya disajikan di dalam bentuk media cetak, internet, siaran, ataukah bahkan malalui mulut ke mulut yang di sampaikan oleh orang apa satu kepada orang apa lainnya.

Anda sedang menonton: Berita bahasa jawa tentang bencana alam

Wartawan merupakan seorang apa mempunyai tugas karena melaporkan informasi karena dijadikan suatu news yang menjadi dipublikasikan oleh media tertentu.

Saat wartawan melaporkan informasi untuk dijadikan suatu berita, informasi yang dilaporkan were suatu bentuk ide ide serta fact terkini yang telah dipilih sedemikian rupa dengan sengaja oleh pihak redaksi di batin bagian suatu media.


mengajukan Isi

Contoh Teks berita Bahasa Jawa

Teks berita adalah salah satu jenis teks apa di dalamnya berisi informasi dalam bentuk berita mengenai peristiwa tertentu apa disebarkan lewat media tertentu juga, siapa tahu itu media tv, radio, internet, mulut nanti mulut, atau media lain.

Informasi apa terdapat diatas teks berita harus bersifat fact dan nyata, namun biasanya tidak semua informasi apa ada dapat dijadikan seperti berita.

Jika batin bahasa jawa teks news biasa disebut kemudian pawarta. Pengertian pawarta adalah teks news yang disajikan batin bentuk bahasa jawa. Nah berkaitan dengan hal tersebut di kesempatan kali ini oksavingmoney.com mau berbagi jadwal acara mengenai Berbagai Macam Contoh Teks news Bahasa Jawa.

Silakan teman teman simak invisor ulasan artikel tersebut di bawah ini ya. Macam – Macam Contoh Pawarta Lengkap:

Baca Juga: Tembang Macapat.


Contoh Teks Pawarta circa Bencana alam Pohon Tumbang

Berikut under ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai bencana alam pohon tumbang di daera DIY. Contoh pawarta bencana alam :


Undan Lan Angin Sebabke Puluhan Wit Ambruk

Kepala posko lapangan ing balai dhusun sumberadi, kecamatan mlati, mayor Infantri Yacobus Totok Artono ngginemaken menawi impact saking jawah angin kesebat yaiku 67 wit ambruk, 78 griya terdampak, 4 ketentuan jaringan PLN risak, uga fasilitas umum wujud gedung PAUD uga MTS kembrukan wit.

Kedadosan kesebat kedadean ing sonten dinten menjelang dalu, mila upaya ingkang saget piyambakipun tumindakake yaiku kaliyan numindakake koleksi lapangan.

Ngantos jemuwah siyang, Totok nyabaraken menawi mboten enten narasi korban jiwa inggil kedadosan kesebat. Saleresipun, jawah angin ingkang ngakibataken wit ambruk kedadosan saben taun.Pihake pun sampun numindakake upaya antisipasi kanthi sacara rutin numindakake sosialisasi datheng dhusun-dhusun mawi numindakake pemangkasan wit ingkang dipunanggep rawan.

“Kendalane nalika saking warga enten ingkang kewratan menawi wit dipangkas. Alasanne punika bersumber pamanahan ekonomi piyambake sedaya, tuladhanipun wit mlinjo ingkang dipunginakaken konjuk pamanahan keluarga,” bacute.

Sewentara punika, Manager sentral Pengendali operasi Penanggulangan wabah (Pusdalops) BPBD DIY, Danang Samsurizal mertelakaken menawi impact jawah angin ing DIY most kathah wonten ing kabupaten sleman ingkang kedhawah ing 28 titik, kitha Yogyakarta ing 5 titik, Kabupaten bantul Ing 1 titik, Kabupaten Gunungkidul ing 4 titik, lan Kabupaten Kulonprogo 2 titik.

“Konjuk kanton kitha Yogyakarta, kabupaten bantul, kabupaten kulonprogo uga kabupaten gunungkidul lajeng dipuntangani saking BPBD sapanggen,” pajaripun.

Miturut data sementara ingkang katampi pihake, kecatet konjuk ing kitha Yogyakarta yakni ing Gondokusuman, Jetis, uga Tegalrejo masing-masing ngalami wit ambruk uga kabel pln ingkang pedot.

Salajengipun ing Kabupaten bantul yakni ing piyungan Bantul, wit ambruk ngembruki kalih griya warga. Sewentara ing Kabupaten Gunungkidul persis e ing Playen ugi ngalami wit ambruk.

“Rnten gangsal wit, kalih ngengingi atap griya uga setunggal ngengingi kandang,” turene.Kala niki sawilangan burger gotong-royong konjuk ngevakuasi pamitan kesebat.


Contoh Pawarta tentang Pendidikan

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai memaknai suatu pendidikan. Contoh pawarta pendidikan:


Memaknai Pendidikan

Makna pamulangan luwih saka proses menangkal kawruh saka guru menyang murid. Lan tangani itu pencaian makna pamulangan sayekti iki kudu dilakoke saka kabeh elemen, klebu nglibatke warga masyarakat.

Pelibatan masyarakat iki sing gencar dilakoke Kementerian training dan budaya (Kemdikbud) neng ngisor komando Anies Baswedan. Wakilan Koalisi social Sipil kanggo Transformasi pamulangan (KMSTP), Citra ngaji, mandang pamulangan dadi gerakan bareng social wae isih durung cukup. “nanging luwih jero meneh kepriye wake up dhewe nggoleki makna pendidikan kuwi dhewe.

Amarga sifate dadi gerakan kuwi, tembung Citra, pamulangan bisa mbukak peluang masyarakat umum lan Kemdikbud lelinggihan ngrumusake pola paling becik kanggo negeri iki.

Hal kuwi diamini Sekretaris gen Kemdikbud Suhardi. Miturut piyambake, tanggung jawab pamulangan dudu mung neng pundhak pamerentah nanging uga nglibatke masyarakat.

“Kabisan budget uga kewates banget. Yen awake dhewe ora ngliibatke masyarakat, mula ora sanggup nggayuh kwalitas pamulangan song luweh becik,” gamblange. Kemdikbud dhewe wis nglibatke publik ing jero macem – macem bab terkait pamulangan. Neng antarane, mbukak pilihan nglaporke macem-macem pelanggaran pamulangan sing dekne kabeh temoni.


Contoh Pawarta Jawa tentang Ekonomi

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai bitcoin sampai gas lpg 3kg. Contoh pawarta ekonomi:

Saka Bitcoin tekan Gas Elpiji 3 Kg

Bank Indonesia (BI) dadi berguna moneter Indonesia tegas nglarang transaksi pembayaran nggunakne bitcoin nang tahun 2018. Larangan bitcoin iki bakal pengaturan njero politik Bank Indonesia utawa PBI sing manut rencana bakal ditoke njero wayah cedhak.

Sontak, hal iki nimbulke pro lan kontra, amerga wektu iki aji bitcoin another “ngedan” kanthi undhak-undhakan tekan ke bawah 2.000 persen saka aji bitcoin neng awal five 2017.

Ekses utawa impact saka membatasi BI dhuwur panggunan mata dhuwit virtual bitcoin iki akeh disimak saka pamaca kanal ekonomi Kompas.

kabar sing uga disimak yaiku masalah kekurangan gas elpiji 3 kilogram (subsidi) utawa gas melon. Adoh-adoh dina, neng mulai 2017, Presiden Joko Widodo (Jokowi) wis ngendikakake yen penyaluran gas Elpiji 3 kilogram (subsidi) wis deviasi sasaran.

Info sing katampa Presiden tentu saja kuwi ngendika menawa 65 persen energies jero bentuk elpiji 3 kilogram uga dinikmati saka rumah tangga song ora prayoga nrima.

Pamburine, rega elpiji 3 kilogram subsidi utawa gas melon mundak saka rega Eceran paling dhuwur HET nganti Rp 24.000 saben anjungan neng sacacah daerah.

Masalah anjungan gas melon song wektu iki akeh kanggo sosial kanggo gumantekne lenga lemah iki isih terus dadi sorotan pamiyos berita. Paling utama, jangkah pamerentah liwat Pertamina menyang ngarepe. Iki tahun kabar populer:

Eneng Sanksi yen nggunakne Bitcoin njero transaksi?

Bank Indonesia (BI) dadi kompeten moneter lan aset pembayaran ngomongke menawa mata dhuwit virtual, kaya bitcoin, dudu piranti pembayaran song sah. Bank tengah negaske, piranti pembayaran song sah neng Indonesia yaiku rupiah.

Masyarakat lan pandagang utawa seller ugo larangan nggunakne dhuwit virtual kerajaan bitcoin dadi piranti pembayaran. Nuli, maafkan saya sanksinya nek ana transkasi neng Indonesia nggunakne mata dhuwit online kuwi?

Masalah dhuwit Virtual, iki tembung Sri Mulyani

Dudu mendongkrak Ma lan Ma Huateng, iki wong paling sugih neng China

China dipandang nduweni cacah miliarder sing terus nambah saben taune. Chapter iki sadalan karo tambah berkembange sektor teknologi neng China sing nglairake konglomerat-konglomerat sukses ngembangkan buta internet.

Taun iki, CEO lan pangawak Alibaba jack Ma ora ana nang peringkat most dhuwur daftar wong most sugih neng China, dudu uga Ma Huateng, pangawak lan CEO Tencent. Nuli, sapa sing dinobatkan dadi wong most sugih neng China? Wong sing paling sugih neng China yaiku Wang Jianlin.

Elpiji 3 Kg Langka, iki berbicara Direktur Hulu Pertamina

Airbnb: Indonesia dadi negara sing linuwih…

Salah siji situs hotel kuwi ndeleng menawa turis wektu iki, becik domestik arepa mancanegara, membutuhkan samubarang sing beda, most utama jero chapter pengalaman sajrone plesiran. Saka kacamata Airbnb adhep kegiatan dekne kabeh neng Indonesia sajrone iki, kajaba soal pemesanan panggon, turis mancanegara bereksplorasi dhewe kanthi mubeng lan memoni macem-macem wong neng panggone nginep. Poin kuwi song diaji pihak Airbnb ora dibisa yen turis nginep neng hotel kerajaan umume.


Contoh Pawarta Bahasa Jawa circa Bencana Alam

Berikut under ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai wabah alam membanjiri di cianjur. Contoh pawarta plague alam:


Pawarta membanjiri 2016

Sawise kedadeane bencana alam banjir nang dina Rabu 13 Januari 2016 bengi nuli, sethithike ana enem major Keluaraga (KK) warga desa Warungkiara RT03, Sukamaju, cianjur sing rekasa ketunan material sing ora sethithik.

Sanajan ora ana korban jiwa jero musibah kesebut, kerugian diperkirakan nduwe aji Rp20 yuta luwih. Para korban saiki ngarep-arep ben cepet ana panangen infrastruktur panggon panguwawa lemah neng bantaran kali Cisrua sing mbludak.

Miturut Esih, penyimpangan siji korban, terms wektu iki nggawe dheweke lan warga liyane rumangsa kuwatir bakal kedadean bab padha pas cuaca ala bali kedadean, banda lan barang duwene lan roti isi daging liya sing dadi korban banjir entek kegawa arus amarga derese kali song banjir.pawarta-basa-jawa-banjir-2016“Omah kontrakan arti (45) ambruk ditempuh banjir. Tembok tangen omah buri kyung 50 meter ambrol, lan banda duwe Iwan neng ngomah sewaan kegawa arus,” tembung pangarep RT03, Asep Muhaemin, Kamis tanggal 14 Januari nuli.

Para korban wektu iki ngarep-arep kanggo sacepete oleh bantuan, becik saka pihak Badan Penanggulangan Bencana quận (BPBD), melayani Pengelolaan sumber Daya air lan Pertambangan (PSDAP), utawa instansi berasosiasi liyane. Cendhake, dekne kabeh ngarep-arep ben pamerentah Kabupaten (Pemkab) cianjur cepet tanggep njero nangani hama sak-werna iki.

Dikuwatirke yen udan deras bali mudhun, kali Cisarua bisa ngalami membanjiri gede meneh. Lan kanggo antisipasi chapter kesebut, minimal kudu ana realisasi panangen TPT neng sadawa bantaran kali Cisarua.

“Pengene aja nganti kedadean maneh, mula kuwi cepet kudu ndang didandani. Warga ndaambake banget sacepete ana panangen TPT,” hati-hati Riki (30), Salsah satunggaling warga.

Jeje 46 th, korban banjir liyane, mengungkapke menawa nang membanjiri sing kedadean wingi kui, korban sing paling parah yaiku omah kontarakan ne makna tambahan sing rubuh kesapu tempuhan banyu.

“Mesake kuwi sing ngontrak, banda ne kegawa banjir,” gamblang dheweke


Contoh Teks berita Bahasa Jawa circa Kecelakaan

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai dampak lalu lintas. Contoh pawarta kecelakaan :

Pawarta dampak Lalulintas

Polrestabes Semarang isih nyelidiki sebab saka kecelakaan maut neng dalan Sriwijaya, ngarep TBRS, dina Rabu (6/1) nuli song ngakibatake loro (2) wong mati. Nganti wingi, polisi durung bisa ~ mriksa Hanif, korban slamet kecelakaan amarga isih nglakoni perawatan neng Rumah sakit.

”Kita diperlukan korban song slamet kanggo dijaluki katrangan start marang kedadean kecelakaan kesebut. Mengko yen wis dipriksa bisa ~ meruhi amergane apa,” Tembung Panit Laka LAKALANTAS Polrestabes Semarang Iptu Jumantri marang Wartawan, dina Kamis tanggal 7 januari kepengker.contoh-beirta-dalam-bahasa-jawa-tentang-kecelakaan.

Dheweke nuturake, saka sacacah saksi, kecelakaan sing newaske loro wong kesebut sadurunge mung krungu suwara kerusakan sero. Pikiran loro tunggangan saka arah bedha padha mlaku kanthi banter sadurung tubrukan.

”Mbokmenawan pengendara saka direction wetan dalane mudhun lan banter, saka kulon uga banter kuwi song ora bisa dihindari,” turene.

Salah sawong kanca korban Damar Eko Prasetyo, Hanafi roti isi daging dalan Lobak RT06, Tlogobayem, Tembalang isih ndalani perawatan neng RS Roemani lan kondisine kritis.

Hanafi ngalami tatu nang kanggonan rai ngisor tepate neng kanggonan rahang. ”Dheweke isih dirawat neng RS Roemani, Hanafi kuwi song mbonceng korban Damar Eko Prasetya,” gamblange.

Jenasah pengendara Honda Vario weiss umur tentang telung puluh (30) taun, nduwe awak kurus, kulit werna sawo mateng, ngrambut cendhak kanthi nggunakne klambi weiss kembang-kembang wektu iki isih neng kamar mayit RSUP dr Kariadi.

Saka pakoleh mencari ing TKP, korban ngrupakne bakul pitik potong neng pasar Karangayu. ”Nanging kanggo mestekne untuk kita arep nglakoke mencari lan panggolekan identitas amarga dheweke ora nggawa identitas arepa sim utawa STNK,” tambahe


Contoh news Bahasa Jawa kyung Kecelakaan

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai kecelakaan ing pantai Parangtritis. Contoh pawarta kecelakaan laut:

Kecelakaan Pantai

Saking dolanan banyu, ketelu korban ora eling nglangi menyang sentral nganti floss laut. “Wektu adus dumadakan ketelu korban keseret ombak menyang kidul,” ujar brigadir jenderal Sunarto, anggota SAR Polairud Polda DIY, dikutip saka laman resmi Polda DIY.

Untunge , korban cepet mungkin dievakuasi dadine ora ana korban jiwa jero kadadean iki. Lebih terang Suharto ngelengeke kanggo para wisatawan pantainya supaya sanggup nggatekake sign lan ngutamakne kaslametan wektu nglangi.


Contoh Teks news Jawa tentang Bencana Alam membanjiri dan Longsor

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai membanjiri dan longsor. Contoh pawarta wabah alam :

Pawarta Banjir garut lan Longsor Sumedang


*

Gebug 20.00 WIB banjir kedadean nganti sadhuwur dhengkul banjur kyung jam 23.00 WIB membanjiri sadhuwur 1,5-2 meter. Wektu iki sakanggonan membanjiri wis surut.Berita Banjir garut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa paling Anyar 2016

“Longsor menimbun loro unit omah. Loro wong ditemokake tewas lan diduga loro wong isih tertimbun longsor. Panggolekan korban isih dilakoke,” tuture.

Sutopo ngomongke kebutuhan mendesak wektu iki yaiku dana jaga anggo kanggo operasional pananganan darurat. Beras lan panganan dibutuhake kanggo pananganan pengungsi.

“Masyarakat diimbau kanggo terus ningkatake kewaspadan saka ancaman banjir lan longsor. Udan bakal terus ningkat nganti puncake Januari 2017 neka. La Nina, dipole mode negatif lan angete saben banyon segara neng Indonesia marakake curah udan akeh, luwih gedhe saka normale sing bisa micu banjir lan longsor,” turene.

Terkait karo kebutuhan mendesak kanggo korban banjir, cabang Jawa barat Ahmad Heryawan nuturke pamerentah Provinsi (Pemprov) Jabar wis ngirimake bantuan kanggo korban banjir bandang sing kedadean neng Kabupaten garut lan longsor neng Kabupaten Sumedang.

Aher nuturke bantuan saka Pemprov Jabar wis anyak dikirimake ket mau bengi.

Kondisi kanton sing ditempuh membanjiri diyektekne tampan parah, sing mutawatiri dheweke membanjiri uga nempuh fasilitas umum rumah sakit Umum daerah (RSUD) kedelapan Slamet. Pasien rumah sakit nganti wektu iki isih durung dialihake menyang fasilitas song luwih becik, kanggo sementara sakanggonan pasien evakuar neng lorong-lorong rumah sakit neng lantai loro. Berita Banjir garut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa paling Anyar 2016.


Contoh Teks Pawarta Bahasa Jawa sekitar Masyarakat

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai dana kur lima 2017 sebesar 110 triliun apa disalurkan. Contoh pawarta social :

Dana 110 Triliun Bakal disalurke KUR tahun 2017

Lembaga-lembaga kang bakal dadi penyalur kredit usaha orang (KUR) uga jatah masing-masing dereng ditentuke.

Pangunjukan enggal dipuntumindakake Kementerian koordinator Perekonomian ing beranjak Januari menika. Padahal, penugasan KUR ing taun niki ageng sanget, yaiku dumugi Rp 110 triliun.

’’Konjuk kuotane, untuk kita ningal saking rapat kesebat badhe yok-napa,’’ tembung Deputi bidang Usaha Jasa Keuangan, Jasa Survei, uga menasihati Kementerian BUMN Gatot Trihargo ing gedung PT Bank person Indonesia Tbk (BRI), Dina Selasa (24/1). Parandosipun, Gatot memprediksi proposal KUR kirang langkung mirip kados taun lajeng.

Bank BUMN panampi jatah KUR paling ageng ugi bokmenawi taksih BRI. Amergi, financial institution punika nggadhahi kurung nasabah mikro paling ageng wonten Indonesia.

’’Menawi konjuk KUR mikro, piyambakipun (BRI) nglangkungi, nanging konjuk KUR ritel semu sekedhik ing ngandhap (mboten sasae penyaluran KUR mikro),’’ lajengipun.

Taun lajeng, KUR BRI nyalurke dana Rp 69,4 triliun utawi 91,1 persen saking total penyaluran KUR pamerentah.

Mayoritas disalurke datheng sektor gramenan uga pertanian. Nasabah UMKM berkontribusi 70 persen saking bruto penyaluran KUR kesebat.

Direktur sleeve Banking PT Bank live independence Tbk Tardi mengungkapkan, ing 2017, pihaknya nyagedaken jatah KUR tentang Rp 13 triliun.

Bank mandiri nyagedaken mandat saking Menko Perekonomian Darmin penggergajian konjuk langkung kathah menyalurkan Dana KUR datheng sektor produktif.

’’Rp 13 triliun punika dereng ditetepke mestinipun, mboten enten watesan saleresipun, nanging dipunsurung kajengen diupayakan datheng arah produksi. Ingkang produksi diharapke 40 persen (saking bruto penyaluran),’’ ujar Tardi.

Taun lajeng, KUR ingkang disalurkan datheng sektor produktif dumugi Rp 13,3 triliun. Sektor produktif ingkang dipunpangangkah, antawis ipun usaha sektor pertanian, ulaman, industri pengolahan, uga industri griyan.

Konjuk nggenjot penyaluran KUR lima punika, Bank mandiri bakal ngathahaken nyambut damel sami kaliyan nasabah coporation, grup uga advertisement banking.

Nasabah-nasabah kesebat diharapke sanguh nyaranke calon panampi KUR ingkang tepat saking mitra bisnise menika.


Contoh Teks Pawarta tentang Bencana makhluk Gempa

Berikut under ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai plague gempa di mentawai provinsi sumatra barat. Contoh pawarta wabah alam :

Pawarta Gempa Mentawai


*

Sawise gempa 8,3 SR, ing pulau Mentawai dina Rabu (2/3) jebulna ugo kraos cekap dangu ing kitha Padang.pawarta-berita-bahasa-jawa-gempa-mentawai-2016Bahkan gempa ingkang bermula ing gebag 19.49 WIB kraos circa setunggal menit. Nanging mboten kedadosan gempa susulan.

Salah setunggal roti isi daging Gunung Pangilun, kitha Padang, Provinsi sumatra Barat, Satyo Erindra ngginemaken menawi lampu gua ing griyanipun sempat obah. Piyambakipun sempat kuwatos shine dhawah.

“Nanging namung obah kamawon. Alhamdulillah terlihat mboten dhawah tentu saja gempa,” turin Satyo tentu saja dipunhubungi Wartawan lewat HP. Dipunpertelakaken piyambakipun, ngantos tentu saja niki piyambakipun taksih sanguh ngginakaken jaringan telepon uga internet.

Jaler ingkang disapa Tyo, ngira awale mboten ngelingi gempa. Amergi kala punika piyambakipun nembe mantuk nitih mobil. Awale Tyo ngira cell phone goyang, nanging kraos goyangan cekap dangu. Jebulna sampun kedadosan gempa. Terkejut gempa pancen mboten ageng.

Nanging durasine cekap dangu. Halaman punika berdurasi tentang setunggal menit. “Kula kinten gerbong goyang, jebulna gempa,” terangipun.

Dipunminggahaken Tyo, ngantos tentu saja niki social ing lingkungane taksih was-was mbok menawi enten gempa susulan. Nanging sakunjukan social mileh konjuk mlebet datheng griya. Piyambake sedaya ngupados konjuk mboten panik. “Nggih taksih nengga informasi. Roti isi daging kuwatos kedadosan Tsunami nanging dengan tegas usaha supados mboten panik,” terange

Baca Juga: tale Rakyat Bahasa Jawa.


Contoh Teks Pawarta circa Kesehatan

Berikut di bawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai memaknai kebijakan aturan kesehatan untuk petugas kebersihan dan tukang becak secara gratis. Contoh pawarta health :

Priksa Kawarasan Tukang Becak Lan Petugas kebersihan Gratis

Kepala bidang Pengendalian dan Pencegahan Penyakit melayani Pendidikan, Sumitro nuturke, kanthi kemempengan priksa gratis iki dikarepke sanggup nuwuhake kelingan social karo pentinge njaga kawarasan lan tambah nggampangna akses kawarasan kanggo kabeh lapisan masyarakat.

“kita ngarep-arep priks kebebasan marang pangerja unshened uga social umum iki. Muga-muga mungkin nambahi kelingan kanggo masyarakat,” turene.

pawarta-bahasa-jawa-terkini Sumitro muwuhi, jero priksa kebebasan iki, pasien mbisakne ladenan kawarasan ngrupa dirombak gula darah, tensi darah, mawa berkonsultasi kawarasan karo tutur sepesialis.

“Kabeh kuwi wake up dhewe wenehna kanthi gratis,” ature.

Sawentara kuwi salah siji pasien, kukuh Wiyanto ngaku tampan kebantu dening anane priksa ping gratis iki. Dheweke ngarep-arep kemempengan mangkene bisa ~ dilakoke kanthi rutin utamane kanggo sosial cilik.

“Sajrone iki aku nyat kerekasan mbisakne chapter gratis jero priksa, mula kanthi hal iki aku nyat dingin kebantu. Yen sanggup sacara rutin mesti kawarasan social cilik empire aku mungkin jamake,” turene


Kesimpulan

Dengan kita baca secara terpisah teks pawarta maka diharapkan kita bisa ~ mendapati berbagai macam insula penting yang ada disekitar kita sehingga wawasan untuk kita mengenai sesuatu apa ada di dunia ini akan semakin bertambah luas.

Baik seperti itulah artikel kali ini dari oksavingmoney.com mengenai Berbagai Macam Contoh Teks berita Bahasa Jawa Lengkap, mudah mudahan artikel tersebut bisa ~ bermanfaat untuk membantu teman – teman semuanya.

Baca Juga: Contoh Pidato Bahasa Jawa.


Apabila ada sesuatu yang ingin di tanyakan sanggup teman – teman sampaikan malalui kolom komentar apa ada di bawah artikel ini, mohon pesimis jika ada kegagalan kata ataukah kalimat pada artikel di atas.

Lihat lainnya: Apa Itu Penyakit Kista Pada Wanita Hamil Metode, Buku Ajar Patologi Robbins

Jangan lupa untuk membaca artikel menarik lainnya di oksavingmoney.com, terimakasih telah berkunjung untuk membaca jadwal acara mengenai teks pawarta ini.